L’atur creix en 9 persones i se situa en 747 desocupats durant el febrer a Constantí

L’atur continua la tendència a l’alça a Constantí, ja que ha augmentat en 9 persones més i fixa la xifra de desocupats al municipi en 747. Es tracta del segon mes consecutiu amb dades negatives, després que durant el gener es produís un augment considerable de 35 persones inscrites a les llistes de l’atur. Recordem que el passat mes de gener es va tancar amb 738 persones sense feina al municipi.   

La taxa d’atur registral del mes de febrer és de 21,89%, molt per sobre de la mitjana del Tarragonès que se situa en un 15,76 %. Si ho comparem amb les dades registrades al febrer d’ara fa un any, l’atur ha augmentat a Constantí en 162 persones.

També continua pujant l’atur a la demarcació
L’atur continua pujant al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però aquest mes de febrer passat ho ha fet a un ritme inferior. Segons dades del Ministeri de Treball, 493 persones més s’han inscrit com a desocupades, un 0,79% més que respecte el passat gener. Llavors, l’atur va incrementar-se en 1.604 persones en relació amb el desembre anterior –un augment del 2,64%-.

En total, la xifra de persones a l’atur a tota la demarcació és de 62.289 -35.122 de les quals són dones-, amb una evolució interanual a l’alça del 31,16%. El sector serveis és el que continua concentrant de forma destacada el major nombre de treballadors desocupats, amb 438 nous aturats.

El sector primari també ha incrementat lleugerament la desocupació amb 59 persones més. Per contra, la indústria, amb 59 menys, i la construcció, amb 53 menys, han aconseguit situar-se en la tendència oposada, generant ocupació, tot i que de forma molt tímida. De fet, i segons dades del mateix Ministeri de Treball, les noves contractacions registrades han estat negatiu, -3.250, amb una baixada del 15,85% respecte el mes anterior. En aquest capítol, els contractes temporals han estat els més afectats, amb -3.134.

El nombre d’afiliats a la Seguretat Social a la demarcació es va situar en les 298.725 persones aquest passat mes de febrer, amb 731 més respecte el passat mes de gener –un 0,25% més-. En xifres interanuals, es registra un descens de 3.215 persones, un -1,06%.