L’alcalde de Constantí veu poc probable l’arribada de més projectes d’energia fotovoltaica a banda del ja aprovat el passat estiu

L’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, s’ha referit a la possibilitat que puguin arribar més projectes d’energia fotovoltaica al terme municipal. Fa unes setmanes, la Ponència d’energies renovables del Departament de Territori i sostenibilitat donava el vist-i-plau a la implantació de 2 nous parcs fotovoltaics, de 88 hectàrees i 18 hectàrees, situats entre les Gavarres, el polígon Riu Clar i l’AP-7, i al nord del Polígon Industrial, respectivament.

L’alcalde ha explicat al programa “L’alcalde en directe” de Constantí Ràdio que malgrat aquesta aprovació, veu poc probable que aquest projectes s’acabin tirant endavant ja que s’estableixen exigents i nombroses condicions a complir per les promotores, com mesures compensatòries, estudis detallats de fauna, més detall dels traçats de les línies elèctriques, estudis del sòl o minimitzar l’impacte de les tanques perimetrals que preveuen muntar.

Oscar Sánchez ha explicat que d’entrada, l’Ajuntament veu amb bons ulls l’arribada de projectes d’energia renovable sempre i quan estiguin agrupats en zona industrial i no trenquin l’impacte i la naturalesa paisatgística. En aquest sentit, ha confirmat la instal·lació del projecte de planta fotovoltaica de 17.5 hectàrees situada al nord-est del Polígon Industrial, el projecte anomenat “Constantí 42”. Les obres podrien començar a finals d’aquest estiu.

Óscar Sánchez, l’alcalde de Constantí