Montserrat Duch és guardonada amb una de les Distincions del Consell Comarcal a proposta de l’Ajuntament de Constantí

El Consell Comarcal del Tarragonès va convocar, l’any passat, una nova edició de la concessió de distincions de mèrit de Serveis Distingits. Degut a la situació de pandèmia per Covid-19, no es va poder celebrar com cada any l’acte de lliurament dels diplomes. Amb tot, la corporació supramunicipal ha fet públiques les personalitats/entitats de la comarca a les quals s’ha decidit atorgar aquesta distinció després de ser aprovats per acord del plenari del Consell Comarcal del Tarragonès.

Entre els distingits d’aquesta sisena edició hi trobem, a proposta de l’Ajuntament de Constantí, a la Sra. Montserrat Duch Plana, Doctora en història per la Universitat de Barcelona (1987) i Catedràtica d’Història Contemporània per la Facultat de Lletres de la Universitat Rovira i Virgili (2011), ha ocupat diversos càrrecs acadèmics a la URV, ha publicat nombrosos llibres sobre la història del segle XX, i en la seva tasca d’investigació ha participat en congressos internacionals i col·laborat en diverses publicacions. En la seva trajectòria política destaca per haver estat la primera dona regidora de l’Ajuntament de Constantí (1983-1987), Diputada al Parlament de Catalunya (1995-2003) i Senadora en representació de la Generalitat (2001-2003). L’any 2017 va cedir el seu important fons bibliogràfic a l’Ajuntament de Constantí.

Aquestes distincions que atorga el Consell Comarcal tenen com objectiu honorar persones o entitats en mèrit a la tasca realitzada que hagin contribuït a augmentar el prestigi d’un municipi del Tarragonès o de la comarca en el seu conjunt. Les propostes han de ser presentades pels ajuntaments dels municipis del Tarragonès, a proposta del Ple de l’Ajuntament. El Ple de l’Ajuntament de Constantí va aprovar la proposta per concedir aquesta Distinció a Montserrat Duch en el Ple celebrat el 28 de maig de l’any 2020.

El lliurament de les distincions es farà més endavant, quan la situació sanitària així ho permeti i es pugui desenvolupar l’acte amb total seguretat.

Les personalitats/entitats distingides en la passada edició són:

Ajuntament d’Altafulla – Núria Ruiz Morillas
Ajuntament dels Pallaresos – Associació de Jubilats dels Pallaresos
Ajuntament de Torredembarra – Grup de Dones de Torredembarra
Ajuntament de Salou – Càritas de Salou
Ajuntament de la Nou de Gaià – Lluís Virgili Virgili
Ajuntament de la Pobla de Mafumet – Entitat La Corriola Teatre
Ajuntament de Constantí – Montserrat Duch Plana
Ajuntament de Perafort – Joan Solé Vidal
Ajuntament de Salomó – Club de Bitlles Catalanes
Ajuntament del Catllar – Josep M. Gavaldà i Colomina
Ajuntament de Tarragona – Museu Bíblic Tarraconense
Ajuntament de Roda de Berà – Coral Verge de Berà
Ajuntament de Creixell – María de Palacio Rodríguez-Solano, a títol pòstum