L’obra guanyadora del Premi Centcelles de Composició s’estrenarà al Cicle de Concerts de Centcelles aquest juliol

La setmana passada es presentava al conjunt monumental de Centcelles el Premi Centcelles de Composició, convocat per l’Associació Amics de la Música de Constantí, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”, el MNAT (Museu Nacional Arqueològic de Tarragona) i el patrocini de REPSOL. L’objectiu d’aquesta convocatòria és fomentar la creació musical i difondre les obres musicals dels compositors actuals.

El guanyador d’aquest Premi rebrà 3.000 €uros en metàl·lic i tots els participants rebran un diploma acreditatiu. L’obra premiada s’estrenarà en un dels concerts del Cicle de Concerts a Centcelles, durant el juliol d’aquest 2021. El concert serà enregistrat i difós a través d’emissores de la zona. Ho ha explicat a Constantí Ràdio la responsable de l’Associació Amics de la Música de Constantí, Remei Tell

Remei Tell és la responsable de l’Associació Amics de la Música de Constantí

Les obres presentades al Premi de Composició Centcelles han de ser completament inèdites. No s’han d’haver interpretat, publicat o difós anteriorment en cap mena de format ni d’arxiu informàtic sonor. L’estil, l’escriptura i l’estructura de l’obra és completament lliure. Una de les novetats de la convocatòria d’aquest any és que la formació per a la qual hauran d’estar escrites les obres és un Quartet de corda estàndard. Ho ha explciat el director de l’Escola Municipal de Música, Josep Boada

Josep Boada és el director de l’Escola de Música “Rafel Gibert Recasens”

La data límit de presentació de les partitures és el divendres 11 de juny de 2021. El Jurat d’aquest Premi de Composició Centcelles estarà format per professionals en  l’àmbit de la música