La Comissió Europea assegura que revisarà les directives sobre accidents i emissions industrials arran del cas IQOXE

La Comissió Europea assegura que revisarà les directives sobre accidents i emissions industrials arran del cas d’Iqoxe. La Comissió Europea, en resposta a preguntes d’Esquerra Republicana, ha anunciat que valorarà les causes de l’accident de gener del 2020 a l’empresa Iqoxe, al polígon petroquímic de la Canonja, una vegada el govern espanyol li hagi traslladat el resultat de les seves investigacions. Al mateix temps, ho tindrà en compte a l’hora d’establir possibles millores en la directiva Seveso III sobre prevenció d’accidents industrials greus. Així mateix, la Comissió Europea també contemplarà el cas d’Iqoxe quan es porti a terme la propera revisió de la directiva sobre emissions industrials i serveis d’inspecció.

L’eurodiputat Jordi Solé i la diputada al Parlament Raquel Sans Guerra van explicar el passat 18 de desembre a Tarragona les dues iniciatives que portaven davant la Comissió Europea, com a conseqüència del greu accident d’Iqoxe i de la preocupació social entre la població del Camp de Tarragona pel control ambiental del complex petroquímic, a les quals ara ha donat resposta.

Esquerra Republicana s’adreçava a la Comissió Europea amb dues peticions, una referida a l’ampliació dels controls ambientals i l’altra a l’actualització de la directiva sobre riscos en indústries químiques. Raquel Sans Guerra, que ha format part de la comissió creada al Parlament de Catalunya arran de l’accident de Tarragona, vol visualitzar que les normatives europees existents se centren en les indústries químiques de manera unitària, i caldria donar cobertura normativa a casos com el del complex de Tarragona, on s’hi apleguen tot un conjunt d’indústries, de manera que es multiplica el número de substàncies que intervenen. I amb el factor afegit que, en un radi de tan sols 10 km, hi viuen més de 350.000 persones.