Alumnes de 2n d’ESO de l’Institut participen en el concurs matemàtic “Problemes a l’esprint”

Alumnes de 2n d’ESO de l’Institut de Constantí han participat aquesta setmana en l’edició anual del concurs matemàtic “Problemes a l’esprint” que es desenvolupa en activitats per equips. Es tracta d’una activitat en línia adreçada a equips de centre organitzats de la manera que en cada centre es consideri més eficaç. Per aquestes activitats no cal inscripció prèvia. Únicament s’ha d’organitzar adequadament un grup d’alumnes que vulguin participar en aquesta activitat col·laborativa de resolució de problemes. La denominació “a l’esprint” prové del fet que el centre guanyador és el primer que envia totes les solucions correctes a les qüestions de matemàtiques que es plantegen.

L’activitat de resolució de problemes en línia per a equips de centre, que després va passar a anomenar-se Problemes a l’esprint va nèixer l’any 2000, Any mundial de les matemàtiques, com una activitat complementària al Cangur de la SCM (Societat Catalana de Matemàtiques), per a alumnes de segon cicle d’ESO i Batxillerat. A partir de l’any 2002 l’activitat es va passar a desenvolupar en tres nivells com una activitat convocada conjuntament per SCM i ABEAM.

Des de l’any 2003 el tauler de joc té una referència al “no a la guerra“. Des de l’any 2008 l’activitat de Problemes a l’esprint la convoquen conjuntament la FEEMCAT (FEderació d’Entitats per a l’Ensenyament de Matemàtiques a Catalunya), el cesire/creamat del Departament d’Ensenyament i la SCM: A partir del’any 2011 es van diferenciar els nivells de batxillerat i de 3r i 4t d’ESO