La URV reprèn les classes presencials per als alumnes de primer curs de grau

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha reprès les classes presencials aquest dilluns, encara que només per als alumnes de primer curs de grau. És una de les novetats que ha permès el Procicat de cara al segon quadrimestre arran de la petició d’alumnes i els centres. A la facultat d’Economia i Empresa de Reus, a primera hora hi han anat tan sols una desena d’alumnes, però s’espera que a partir de la setmana que ve s’incrementi el nombre d’estudiants. De tota manera, i per garantir que es garanteix la distància de seguretat, cada classe s’ha dividit en dos grups que s’aniran alternant: uns aniran presencialment a l’aula i els altres seguiran la matèria telemàticament.

El degà de la facultat, Antonio Terceño, ha remarcat que es compleixen totes les mesures de seguretat. D’entrada no hi haurà cap aula amb més de 30 persones, quan en algunes l’ocupació anterior a la pandèmia podia arribar a les 132. A més del gel hidroalcohòlic i la distància entre cadires també s’han col·locat uns codis QR mitjançant el qual l’alumnat es registra. Això permet tenir un control de qui ha anat a classe cada dia i facilita poder fer la traçabilitat en cas d’algun positiu de covid-19. Finalment, en algunes aules la sortida es fa pel pati que hi ha darrere, amb la qual cosa s’eviten trobades als passadissos.