Crit d’alerta d’entitats ecologistes i locals per l’allau de projectes d’energia renovable a l’Ebre, Tarragona i Ponent

Una desena d’entitats ecologistes, plataformes locals i sindicats s’han unit aquest dimecres per fer un crit d’alerta davant l’allau de macroprojectes d’energia renovable que s’estan tramitant al Camp de Tarragona, a les Terres de l’Ebre i a Ponent, on ja hi ha el 65% dels 811 molins eòlics de Catalunya. Una sola comarca, la Terra Alta, concentra el 25% dels aerogeneradors. En una roda de premsa, han anunciat que recorreran el decret del Govern sobre desenvolupament d’energies renovables que ha permès “polítiques abusives” de grans empreses i hi hagi “centenars” de projectes en marxa. Segons han denunciat, el decret aprovat el 2019 i avalat per tots els partits menys la CUP, “va contra el territori” i dona “barra lliure” a les corporacions.

Ecologistes de Catalunya, la Institució de Ponent per la Conservació i Estudi de l’Entorn Natural (Ipcena), el Grup d’Estudi de Protecció dels Ecosistemes Catalans (Gepec), la Denominació d’Origen (DO) de Tarragona, Terra Alta i Costers del Segre; Unió de Pagesos; la Plataforma Garrigues per una Energia Solar Sostenible; la Plataforma d’Afectades contra la Concentració d’Aerogeneradors i l’Associació de Micropobles de Catalunya han unit forces per reclamar la derogació de la normativa catalana en una roda de premsa conjunta aquest dimarts.