Veïns i sindicats tornaran a reclamar més seguretat a la petroquímica un any després de l’explosió a IQOXE

La Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), CCOO, UGT i altres entitats veïnals de Tarragona es concentraran el proper 14 de gener davant l’ajuntament de la ciutat per tornar a reclamar més seguretat a la indústria petroquímica. Aquell dia farà exactament un any de l’explosió a l’empresa IQOXE que va causar tres morts i que va deixar en entredit la seguretat al polígon industrial i els plans d’emergències per a la ciutadania. Veïns i treballadors han denunciat aquest dijous que, un any després, “tot segueix igual”. Han afirmat que l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) té bloquejada la comissió de seguretat en el treball de la Generalitat i que el Govern no ha complert les promeses que va fer arran del sinistre.

L’acte es durà a terme a les 18.40 hores, just el moment en que el passat 14 de gener es va produir la deflagració d’un reactor de l’empresa IQOXE que fabricava MPEG-500, un derivat de l’òxid d’etilè. En la concentració es farà un minut de silenci en record de les tres víctimes mortals, dos treballadors i un veí de Torreforta que va patir l’impacte d’una planxa metàl·lica procedent del reactor. Alfonso López, president de la FAVT, ha assenyalat que el 2020 ha estat “un any nul” pel què fa a millores en la seguretat, tant dels treballadors com de la ciutadania.