Les peticions d’ajuda a Càritas Parroquial de Constantí han incrementat molt significativament durant la pandèmia

Una de les principals conseqüències que ens ha deixat la pandèmia de la Covid-19 és que s’ha incrementat i agreujat la desigualtat i la pobresa entre la població, afectant d’una manera molt significativa els sectors més desfavorits i més vulnerables. Entitats com Càritas han hagut de multiplicar els esforços per intentar donar resposta a totes les necessitats.

La coordinadora de Càritas Parroquial de Constantí, Dolors Mateu, ha explicat a Constantí Ràdio que no han deixat de prestar el servei durant la pandèmia, assegura que des de l’inici de la crisi sanitària ha incrementat la demanda d’aliments en un 40%. Actualment, des de Càritas Parroquial de Constantí s’està atenent a una cinquantena de famílies. Dolors Mateu assegura que estan desbordats i que ja no poden atendre a més persones.

El perfil de persones que acudeixen a Càritas també ha canviat des de l’inici de la pandèmia. Dolors Mateu ha explicat que ara també s’està atenent, per exemple, a persones que s’han quedat sense feina a causa dels ERTO’s. Mateu quins són els serveis que ofereix Càritas.

Una de les principals mesures aprovades el passat mes de maig per l’Ajuntament de Constantí dintre del pla de reactivació social i econòmica del municipi com a conseqüència de la crisi de la COVID-19 va ser l’increment de la dotació de la subvenció destinada a Càritas Parroquial de Constantí. En els pressupostos per a l’exercici 2021 que el consistori aprovava la setmana passada s’ha incrementat la dotació de la subvenció destinada a Càritas fins als 19.000 euros (augment del 111%).

Actualment hi ha una quinzena de persones voluntàries a Càritas Parroquial de Constantí. El 5 de desembre es commemora el Dia Internacional del Voluntariat decretat per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 1985 per tal de contribuir i sensibilitzar al públic de tot el món sobre el voluntariat des de totes les seves vessants.