L’atur a Constantí supera els 700 desocupats durant el mes de setembre

L’atur registrat a Constantí ha crescut aquest mes de setembre en 33 persones més i torna a superar els 700 desocupats, deixant la xifra en 708 persones sense feina al municipi. Després que la xifra d’aturats es disparés durant el mes d’abril a causa de la crisi del coronavirus, el passat mes de maig l’increment va ser més moderat i al mes de juny no hi va haver variacions, deixant la xifra en 705 desocupats. Ara bé, durant el mes de juliol l’atur va baixar a Constantí en 35 persones, situant el nombre de persones desocupades en 670.

El passat mes d’agost, però, l’atur va augmentar ficant la xifra en 675 persones sense feina al municipi i aquest mes de setembre ha tornat a augmentar. La taxa d’atur registral del mes de setembre és de 22,18%, molt per sobre de la mitjana del Tarragonès que se situa en un 16,15 %. Si ho comparem amb les dades d’ara fa un any, l’atur a Constantí ha augmentat en 232 persones respecte a setembre de 2019.

L’atur registrat al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre ha crescut al mes de setembre en 1.140 persones més i manté la tendència a l’alça que ja es va registrar a l’agost. En termes relatius, l’evolució respecte el mes d’agost representa un increment del 2,01% mentre que, en relació amb l’any passat, l’increment és d’un 34,33%, amb 14.820 persones més que fa un any. En total, les oficines d’ocupació de la demarcació tenen 57.955 inscrits.

D’aquests la majoria, 32.489, són dones i 25.506 són homes. Novament, el sector més castigat, per la fi de la campanya turística, és el sector serveis –on s’enquadren les activitats de restauració, hostaleres i turístiques-. S’hi ha destruït 957 llocs de treball respecte al mes d’agost.