Mor Josep M. Roca, membre fundador i primer president de l’Associació Literària de Constantí

Aquest dimarts 11 de febrer ha mort Josep Maria Roca, als 77 anys, després d’anys de malaltia. Nascut a Tarragona l’any 1943, es va casar a Constantí on vivia amb la seva família a la Plaça Mossèn Cinto Verdaguer. Administratiu de professió, va ser un dels grans activistes i animadors culturals a Constantí, participant de manera activa en la fundació de moltes iniciatives locals com el Butlletí Informatiu, Ràdio Constantí (durant la seva primera etapa), l’Ateneu Llentisclell. Va ser membre fundador i el primer president de l’Associació Literària de Constantí durant els primers anys de vida d’aquesta associació.

L’any 2006 va publicar la seva obra literària completa sota el títol de “L’Arc de Sant Martí” (Silva Editorial). Prosa i poesia, en català i castellà, obra de ficció i literatura d’idees, escrits intimistes i crítica política, malenconia i un gran sentit de l’humor, eren els trets essencials de la seva obra. Autodidacta, lector i melòman voraç, es definia com un “explorador de sentiments i circumstàncies”, un “caminador”.