L’Ajuntament de Constantí s’unirà a la manifestació sindical per reclamar més seguretat a les químiques

L’Ajuntament de Constantí s’unirà a la manifestació prevista per al proper 19 de febrer per reclamar més seguretat a la indústrica química. Per primera vegada a Tarragona hi haurà una manifestació unitària per reclamar més seguretat a les empreses químiques. Serà el proper 19 de febrer, dia en que CCOO i UGT han convocat una vaga de treballadors als polígons químics després de l’explosió a IQOXE del passat 14 de gener, que va acabar amb tres persones mortes. A la convocatòria, s’hi han unit les federacions de veïns de Tarragona, entitats socials i els ajuntaments de Tarragona, Constantí, Vila-seca i la Canonja. Amb el lema «volem seguretat, volem informació i coordinació» , els convocants han assegurat que la jornada suposarà «un abans i un després» en la relació dels veïns amb la indústria química.

La protesta començarà a les sis de la tarda davant la seu de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i acabarà a la seu de la delegació del Govern de la Generalitat. L’acord s’ha assolit aquest divendres a la tarda, en una reunió a Torreforta en la qual hi han participat les tres federacions de veïns de la ciutat, la Coordinadora d’Entitats de Tarragona, dirigents d’UGT i CCOO, i representants dels quatre consistoris, entre ells l’alcalde de Constantí Óscar Sánchez.

La principal reclamació és més seguretat a les empreses químiques, però també s’adrecen a les administracions, especialment la Generalitat, a la qual insten a facilitar més i millor informació a la ciutadania en cas d’emergència química i que dugui a terme més controls a les companyies. Tot i les reivindicacions, cap dels actors presents en la reunió ha qüestionat el futur de la indústria química a Tarragona. Alfons López és el president de Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona.