El Govern demana mantenir la tensió i alerta que els rius es poden desbordar tot i que deixi de ploure al migdia

El Govern ha demanat aquest dijous mantenir la tensió en les últimes sis hores de temporal i ha alertat que els rius es poden desbordar tot i que deixi de ploure al migdia. “Som en el tram final de Gloria”, ha dit el president de la Generalitat Quim Torra, que no ha descartat noves mesures preventives de desallotjament i confinament. El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha constatat que l’alerta ara és a tot el país, perquè pot haver petits o grans desbordaments en diversos punts del territori. “L’escenari ha canviat des de la passada nit, però no podem donar per acabat l’episodi. Potser ens pot deixar de ploure, però els rius continuen molt carregats”, ha insistit.

En aquest sentit, Protecció Civil ha enviat una notificació als ajuntaments de la demarcació de Girona reforçant la necessitat de vigilància de les lleres, i han entrat incidents al telèfon 112 referents a desbordaments del riu Fluvià, afectant un pont a Armentera. També hi ha especial atenció amb la Tordera i amb els rius del marge esquerre del Segre.

Pel que fa al trànsit, hi ha 57 carreteres afectades, amb 40 de tallades. A la demarcació de Tarragona n’hi ha quatre: la TV-2005 a Aiguamúrcia, la T-713 a Bisbal de Falset, l’ N-240 a Montblanc (pas alternatiu) i l’N-420 a Caseres (pas alternatiu).