Protecció Civil de la Generalitat dona per finalitzada l’Alerta del Pla VENTCAT

Protecció Civil de la Generalitat ha donat per finalitzada la fase d’ALERTA del Pla especial per ventades VENTCAT d’acord a la nova previsió del Servei Meteorològic de Catalunya que limita la possibilitat de ratxes fortes de vent a les comarques de l’Alt Empordà i del Baix Camp i fins a les 13:00 h d’avui. Els valors màxims de ratxa de vent registrats durant l’episodi han estat:

  • Portbou: 139 km/h
  • El Perelló: 123 km/h
  • Mas de Barberans: 117 km/h
  • Mont-roig del Camp: 105 km/h
  • Santuari de Queralt: 101 km/h

Des de l’inici de l’episodi i fins les 7:00h d’avui el telèfon 112 ha rebut un total de 85 trucades relacionades amb 68 expedients. La major part de les incidències han estat relacionades amb l’arbrat en zona urbana, risc de caiguda d’elements urbans o la presència d’obstacles a la calçada. La major part d’incidències s’han concentrat a al Baix Camp 22, Baix Ebre 13, Montsià 5, Alt Camp 5, Tarragonès 5, Baix Penedès 5, Ribera d’Ebre 4, Garraf 4, Vallès Occidental 3 i Pallars Jussà 3. Per municipis, les trucades s’han fet des de Reus 14, Camarles 5, Valls 4, El Vendrell 4, Tremp 3, La Sénia 3, Benifallet 3, Mont-roig del Camp 3, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant 2 i Roses 2.