El Punt Òmnia de Constantí celebra els 10 anys de la seva posada en marxa

El Punt Òmnia de Constantí, ubicat al número 28 del carrer Centcelles, celebra aquest 2019 els 10 anys des de la seva posada en marxa al municipi l’any 2009. Es tracta d’un programa d’intervenció social que bàsicament té com a objectiu principal facilitar l’accés a les noves tecnologies d’informació i comunicació (TIC) als usuaris del barri, principalment.

Forma part de la Xarxa Òmnia, de la qual actualment existeixen més de 100 punts repartits per tota Catalunya. És un servei que depèn de la Generalitat de Catalunya, en concret del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Inicialment l’objectiu de la Xarxa Òmnia era trencar amb la bretxa digital, universalitzant les TIC com a mesura per afavorir la integració social. Actualment el Punt Òmnia treballa, bàsicament, sobre tres eixos: aprenentatge, acció comunitària i ocupabilitat. Ho ha explicat al programa “Un dia més” de Constantí Ràdio, Inés Olondriz, dinamitzadora del Punt Òmnia de Constantí.

Olondriz també ha explicat que un altre dels eixos de la seva activitat és la col·laboració transversal amb altres serveis municipals com Joventut, Serveis Socials, el Centre Obert, les escoles i l’Institut; i la implicació en el calendari social i festiu del municipi.