El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona inicia aquesta tardor dos nous programes, “Vine al Museu en família” i els “Itineraris pel MNAT”

Aquesta tardor, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) amplia la seva oferta de serveis, i ho fa de la mà de dos programes ben diferents. El primer, “Vine al Museu en família!, està adreçat a totes aquelles famílies que vulguin passar una estona interessant i divertida al voltant del nostre patrimoni i la nostra història. Els participants podran experimentar de primera mà com eren i com vivien els habitants a Tàrraco a través dels elements conservats al MNAT i als diferents centres que gestiona.

El cicle comença el diumenge 6, a les 11.00 h, amb l’itinerari “Dels Munts a Tamarit: un recorregut per l’entorn natural de l’època romana a l’actualitat”. Es tracta d’un itinerari a peu des de la Vil·la romana dels Munts a la desembocadura del riu Gaià i la platja de Tamarit per descobrir l’entorn natural d’una àrea estructurada a partir de l’existència del riu Gaià i d’una via de comunicació important, la Via Augusta romana, que passaria per aquesta zona.

Aquesta activitat es realitza en col·laboració amb l’Hort de la Sínia. Centre d’educació ambiental. L’itinerari comença a la Vil·la dels Munts (Passeig del Fortí, s/n. Altafulla), a les 11 h, i finalitza a l’Hort de la Sínia (Tamarit). La durada de l’activitat és d’unes 3 hores, i el preu és de 6 € per persona. Les entrades es poden adquirir a http://ow.ly/FXuE30pDVaJPodeu consultar la resta de programació a: https://www.mnat.cat/activitats/

El segon programa, “Itineraris pel MNAT” es posarà en marxa per primer cop aquest diumenge 6 d’octubre. Es tracta d’una nova activitat, dirigida a tot tipus de públic, que es durà a terme tots els diumenges de mes, i que permetrà visitar les empremtes de Tàrraco al voltant del nostre patrimoni.

Es troben distribuïts de la següent manera:

1r diumenge de mes
L’essència de Tàrraco i el seu teatre
Inici: Tinglado 4 (Moll de Costa, Port de Tarragona)
Final: Teatre romà (C. de Sant Magí, 1. Tarragona)
Conegueu vuit segles de la història de Tàrraco a través d’una selecció extraordinària de peces i un dels seus edificis d’espectacles, el teatre.

2n diumenge de mes
La vida de les elits de Tàrraco
Inici: Vil·la romana dels Munts (Passeig del Fortí, s/n, Altafulla)
Final: Banys de mar (platja d’Altafulla)
Descobriu una de les vil·les més importants d’Hispània. La residència i els seus conjunts termals, ricament decorats, mostren com era la vida de les elits de Tàrraco.

3r diumenge de mes
Vida i mort a Tàrraco
Inici: Necròpolis Paleocristiana (Av. de Ramón y Cajal, 84, Tarragona)
Final: Conjunt arqueològic Parc Central (Av. Vidal i Barraquer 15-17, Tarragona)
Visiteu un dels barris fora muralles de Tàrraco, on trobem un dels conjunts funeraris més importants de l’Imperi romà.

4t diumenge de mes
L’enigma de Centcelles
Inici: Conjunt Monumental de Centcelles (Afores s/n, Constantí)
Final: Pont de les Caixes (Rec del Molí, Constantí)
Descobriu el conjunt monumental, que conserva a la seva cúpula un extraordinari mosaic, i  el seu entorn, on un pont medieval amaga un aqüeducte d’època romana.

Els itineraris comencen a les 11.00 h, i tenen una durada d’una hora i mitja. El preu és de 5 € per persona, i inclou l’entrada als recintes i el guiatge.Les entrades es poden adquirir a:www.mnat.cat/entrades/