El Govern insta Endesa a retirar l’amenaça del tall de llum i manté els convenis com a única solució als impagaments

El govern de la Generalitat, les quatre diputacions i els ajuntaments exigeixien a Endesa que retiri les amenaces de tallar la llum a les famílies vulnerables i proposen negociar un conveni conjunt entre totes les administracions. Ho han acordat en una reunió celebrada aquest dilluns a Barcelona.

El conseller de Treball, Chakir el Homrani, ha recordat a Endesa que la llei de pobresa energètica li impedeix tallar la llum i proposa elaborar convenis on consti el percentatge que paga cada part, l’adminsitració i l’empresa elèctrica. Homrnai no ha explicat però què proposa la Generlaitat.

L’Aliança Contra la Pobresa Energètica insisteix en que el 100 per cent del deute l’ha de pagar Endesa. La seva portaveu, Maria Campuzano, n’explica els motius.

Segons el Homrani, el món local està molt molest pel to de la carta enviada per endesa a l’estiu advertitn del talls de llum.