Calen donacions de plasma de persones que hagin passat la Covid-19

El Banc de Sang està buscant persones que hagin passat la Covid-19 i vulguin donar plasma per als malalts que l’estan patint i pels assajos clínics en marxa. El plasma de convalescents del virus és un dels pocs tractaments efectius pels malalts dels hospitals, segons avalen tots els estudis i assajos clínics fets a nivell nacional i internacional.

Els malalts que han superat una infecció pel coronavirus ho han fet perquè han fabricat anticossos dirigits contra aquest virus. Aquestes defenses es troben en el plasma i, si se’ls administra a un malalt, es pot ajudar a superar la infecció. En el cas de Catalunya ja s’està tractant malalts de Covid-19 als hospitals gràcies a les més de 3.000 donacions de plasma que s’han fet.

Les persones que han superat la Covid-19 poden donar plasma. La donació és molt semblant a la de sang, té una durada de 45 minuts i permet obtenir només el plasma mentre que les cèl·lules de la sang (glòbuls vermells) es retornen al donant. És imprescindible inscriure’s a través del formulari del web www.donarsang.gencat.cat/plasmacovid19 per poder participar en la donació. Un equip mèdic contactarà amb les persones inscrites per fer-li una entrevista i donar-li cita per la donació.