Es relaxen restriccions aquest dilluns: confinament comarcal, dues hores més a la restauració i reobertura de gimnasos

Les restriccions per contenir la pandèmia es relaxen a partir d’avui dilluns. El Procicat “dona una mica d’aire” als sectors més afectats per les restriccions com la restauració, que podrà allargar una hora en els torns d’esmorzar i dinar; els gimnasos, que reobren l’interior amb un aforament limitat al 30% i grups de màxim 6 persones; i les llibreries, que s’equiparen als equipaments culturals i no estaran subjectes a les restriccions del comerç. D’aquesta manera, podran obrir el cap de setmana i també ho faran cada dia les que tinguin més de 400 m².

També destaca el canvi en el confinament, que passa de municipal al comarcal. A més, en el primer curs dels graus universitaris es permetrà la docència teòrica presencial. La vigència de les noves mesures és de dues setmanes, però poden ser prorrogades, i la resta de restriccions vigents es mantenen.

Tot i la relaxació, seguiran tancats els centres comercials i establiments de més de 400 metres quadrats. A més, el comerç que no sigui essencial, seguirà sense obrir els caps de setmana.