Les obres de renovació de l’escola Mn Ramon Bergadà permetran diversificar les activitats als espais exteriors del centre

Les obres de reparació i millora que s’han dut a terme a l’escola Mossèn Ramon Bergadà han permès minimitzar la influència de les argiles expansives que conformen el terreny sobre el qual s’aixequen els edificis del centre. Els treballs de la segona fase s’iniciaven el passat mes d’agost, centrades en els espais exteriors de l’edifici de primària, i han comptat amb una inversió de 382.000 euros, finançada pel Departament d’Educació de la Generalitat.

El director del centre, Fernando Martos, s’ha mostrat molt satisfet amb el resultat de la intervenció. En una entrevista a Constantí Ràdio, Martos ha destacat que fa pràcticament 15 anys que es detectaven esquerdes i moviments generats per les argiles expansives i que era necessari executar un projecte de reforma per a resoldre el problema.

El projecte ha comportat noves reparacions de millora a l’edifici de primària amb intervencions interiors i exteriors, instal·lacions, moviments de terres, enderrocs, fonamentació, paviments, serralleria, sanejament, millora dels equipaments i treballs de jardineria.

Unes obres que tal com a destacat el director de l’escola, han comportat també una modificació del projecte educatiu del centre. Fernando Martos ha explicat que ara disposen d’uns espais exteriors que ofereixen una diversitat d’activitats molt rica per a l’alumnat.

A banda d’haver de conviure molt de temps amb les obres, l’escola ha hagut d’adaptar-se també a la situació actual de pandèmia per la Covid-19. El director, Fernando Martos, ha elogiat la tasca de tota la comunitat educativa i ha valorat molt positivament l’adaptació i el compliment de les mesures de prevenció per evitar la propagació del virus.