Protecció Civil dona per finalitzada l’alerta del pla Ventcat a Catalunya

Protecció Civil ha desactivat aquest dimarts l’alerta del pla Ventcat per la remissió de l’episodi de ventades a Catalunya. El telèfon d’emergències 112 va atendre 752 trucades per 540 incidències. La majoria de trucades van ser per risc estructural i obstacles, cap d’aquestes per incidències greus. Per comarques, les trucades es van fer des del Baix Camp (225), Barcelonès (168) i Tarragonès (124). Per municipis, on més trucades es van registrar és a Reus amb 152, 150 des de Barcelona i 62 des de Tarragona. El Servei Meteorològic de Catalunya va registrar ratxes de vent destacades com els 109 km/h a Constantí.

D’aquestes trucades, els Bombers de la Generalitat van rebre, entre les 00 h d’aquesta matinada i les 22 h de la tarda d’aquest passat dilluns, 318 avisos relacionats amb el vent. Els avisos es van concentrar a les comarques del Camp de Tarragona. En la majoria de casos van ser per arbres caiguts o a punt de caure, o bé per revisar i assegurar algun element d’edificis o de la via pública com antenes, cartells, rètols, cobertes, plaques o algun fanal. Per regions d’emergències, on més avisos es van rebre va ser a Tarragona (247), seguida de la Metropolitana Sud (24), Lleida (18) i Terres de l’Ebre (13).