Protecció Civil manté l’alerta per fortes ventades aquest dilluns a molts punts Catalunya

Protecció Civil manté l’alerta per fortes ventades aquest dilluns en bona part de Catalunya. En concret, la nova actualització del Servei Meteorològic de Catalunya, preveu que l’episodi de vent ha de ser especialment intens sobretot al camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Alt i Baix Penedès, Anoia i cotes altes del Pirineu i Prepirineu. A la resta de comarques catalanes, sobretot de la meitat oest, també es podran produir ratxes fortes de vent tot el dia, on podria superar els 90km/h, d’aquí que Protecció Civil mantingui el pla Vencat activat.

Les ratxes de vent han superat àmpliament els 100 km/h aquest diumenge en diverses comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. Els Bombers de la Generalitat han atès 45 avisos relacionats amb el vendaval entre les 10 i les 14 hores d’aquest passat diumenge, cap de gravetat. Aquesta matinada n’han atès nou avisos més pel temporal de vent. La majoria d’aquests, set, provenien del Camp de Tarragona i dos més de les Terres de l’Ebre. Les incidències principals han estat arbres mig tombats.

Per tot plegat, Protecció Civil demana molta precaució en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. També demana evitar els desplaçaments que no siguin imprescindibles i recorda les restriccions de mobilitat per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 a Catalunya.