L’Institut de Constantí assigna ordinadors portàtils als alumnes de 3r i 4t d’ESO i de Batxillerat

L’Institut de Constantí ha fet aquest dimecres, 27 de gener, l’acte d’assignació i entrega simbòlica d’ordinadors portàtils a l’alumnat de 3r, 4t d’ESO i a l’alumnat de Batxillerat del centre. Aquesta actuació s’emmarca dintre del pla d’educació digital de Catalunya 2020-2023 promogut pel Departament d’Educació. Els ordinadors són propietat del centre i es lliuraran a l’alumnat en préstec perquè en puguin fer ús a l’aula i també a casa seva en cas de confinament. A més, també es donarà la connectivitat MiFi per a aquells alumnes que no disposen de connexió a internet a casa. Els alumnes han de retornar l’ordinador a principis del mes de juny, en bon estat.

En el cas dels alumnes de batxillerat, que des del 1r trimestre estan fent un model d’aprenentatge híbrid (combinant classes presencials i telemàtiques), els ordinadors s’han assignat a la totalitat dels alumnes. En els casos dels alumnes de 3r i 4t d’ESO els criteris de distribució són diferents i només es lliuraran a aquells alumnes que en la seva fitxa de tutoria van fer constar que no disposaven d’ordinador o l’havien de compartir amb els pares o bé amb els germans. Ho explica Mercè Grané, directora de l’Institut de Constantí.

El Departament d’Educació promou el Pla d’educació digital de Catalunya 2020-2023 amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament de les competències digitals que els ciutadans i les ciutadanes necessiten per viure i treballar en una societat immersa en constants transformacions i canvis. Per tant, aquest pla  és un projecte estratègic per tal d’accelerar  la transformació digital dels centres educatius i així adaptar el sistema educatiu a les necessitats del segle XXI.

Des de l’Institut de Constantí, la seva directora Mercè Grané ha volgut agrair al Departament d’Educació la seva aposta pel centre i pel seu alumnat i espera que es faci un bon ús dels ordinadors i que contribueixin a la competència digital de l’alumnat i a millorar en els seus aprenentatges.