L’Ajuntament de Constantí celebra avui el primer ple ordinari de l’any

L’Ajuntament de Constantí celebrarà aquest dijous 28 de gener el primer ple ordinari d’aquest any 2021. Tal com ha estat habitual des que es va iniciar la pandèmia, atesa la situació sanitària la sessió es farà de forma telemàtica i es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de l’Ajuntament de Constantí a partir de les 20 h.

Entre els punts de l’ordre del dia, es preveu la resolució de l’actual conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Reus per a la cooperació mútua en matèria de sanejament de les aigües residuals del Polígon Industrial de Constantí. Aquest conveni data de l’any 2006. En aquest punt, es preveu l’aprovació d’un nou conveni que entrarà en vigor aquest any i que actualitza els paràmetres de la col·laboració entre els dos ajuntaments en aquesta matèria d’acord amb la normativa actual. Ho ha explicat a Constantí Ràdio l’alcalde, Óscar Sánchez.

També es proposarà la resolució del conveni de la gestió informatitzada del padró d’habitants del municipi a la Diputació de Tarragona i l’aprovació del nou conveni regulador en aquesta matèria amb la Diputació. El ple d’avui també preveu aprovar l’augment retributiu als empleats públics de l’Ajuntament de Constantí per l’any 2021, en aplicació a la llei de Pressupostos Generals de l’Estat 99/2021, i la pròrroga del Pla Local de Joventut de Constantí 2016-2019, en el marc i amb la metodologia establerta al Pla Nacional de Joventut de l’any 2020.

En matèria urbanística s’aprovarà de forma definitiva la proposta de modificació puntual del Pla parcial urbanístic PPU-11 sector PIC/Tradilo, del Polígon industrial de Constantí. L’alcalde,Óscar Sánchez, ha explicat que es tracta d’un punt molt important, ja que comportarà una aposta de l’empresa Tradilo a establir-se al polígon del municipi i ampliar-se. Això comportarà més inversió i més llocs de treball.

Pel que fa a les mocions, el grup municipal de Compromís per Constantí ha presentat una moció en suport al conseller Bernat Solé, acusat de desobediència greu per l’1 d’octubre.