A Constantí s’han presentat 125 ERTO que afecten 2.055 treballadors

2.055 persones treballadores estan afectades per un dels 125 Expedients de Regulació Temporal de l’Ocupació que s’han presentat a Constantí des de l’inici de la pandèmia del coronavirus. Són vint ERTO més que en relació amb les xifres del mes de juny. Així ho revelen les dades publicades per l’Observatori del Treball i el Model Productiu de Catalunya.

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la pròrroga fins al 31 de maig dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) i de la prestació extraordinària per cessament d’activitat per a autònoms. Pel que fa als ERTO, el Ministeri de Treball va tancar fa una setmana un acord amb els sindicats i la patronal per allargar la mesura quatre mesos més, ja que l’última pròrroga acabava el 31 de gener.

L’executiu de Pedro Sánchez calcula que la nova pròrroga pot tenir un cost d’uns 5.500 milions d’euros en prestacions per als treballadors i en exoneracions a les empreses. La nova moratòria dels ERTO manté la clàusula que prohibeix a les empreses d’acomiadar en 6 mesos i simplifica diversos tràmits.