Els Mossos detecten un augment en l’incompliment de les restriccions aquest cap de setmana, amb 400 actes aixecades més

Els Mossos d’Esquadra han detectat un augment en l’incompliment de les restriccions per fer front a la covid-19 aquest passat cap de setmana, especialment durant la nit de dissabte a diumenge. Concretament, en aquest període es van aixecar 400 actes més que els mateixos dies de la setmana anterior. D’altra banda, el Govern ha contractat 354 persones per agilitzar la tramitació de les multes imposades per incomplir les restriccions per la covid-19. Segons ha detallat el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, les noves contractacions són per reforçar el procés de tràmit i obertura d’expedient i evitar així que les primeres sancions imposades prescriguin.

Concretament, a Salut s’ha contractat 163 administratius i 130 advocats i a Interior s’ha contractat 33 advocats i 28 administratius.Sàmper ha recordat que actualment hi ha 170.000 sancions posades i, d’aquestes, ja s’ha obert 90.000 expedients. Un cop oberts es té 9 mesos per acabar tot el procediment. En aquest sentit, Sàmper ha explicat que les contractacions busquen «agilitzar» tot el procés perquè es pugui tramitar i executar totes les sancions imposades. Les primeres multes prescriuran al maig.