El Govern mobilitza 618 MEUR en nous ajuts extraordinaris per a pimes, autònoms i treballadors en ERTO

El Govern mobilitzarà 618 milions d’euros en nous ajuts extraordinaris per a pimes, autònoms i treballadors en ERTO. En concret, els autònoms rebran un nou pagament de 2.000 euros com el del mes de desembre, i l’executiu oferirà 2.000 euros per treballador en Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), a les pimes de menys de 50 empleats que es comprometin a mantenir l’ocupació i que facturin menys de 10 milions d’euros l’any, amb un màxim de 30.000 euros. Els afectats per ERTO que cobren els salaris més baixos rebran 200 euros de complement a la prestació d’atur, que fa l’Estat. A més, es destinaran 25 milions a la formació de treballadors que estan inclosos en un d’aquests expedients que hivernen l’ocupació.

D’altra banda, la Generalitat ha activat la línia d’ajuts de 15 milions d’euros per als comerços obligats a tancar del 7 al 24 de gener. Aquest dimecres, el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ha presentat les bases per a la concessió de les ajudes, que van dirigides a establiments situats en centres o recintes comercials que no venguin productes essencials ni tingui accés directe des del carrer i a establiments comercials de productes no essencials de més de 400 metres quadrats. El DOGC no especifica quan s’obrirà el procés de sol·licitud, però fonts del departament d’Empresa consultades per l’ACN asseguren que serà al llarg dels pròxims dies. Cada beneficiari rebrà 3.750 euros i les ajudes es repartiran per ordre d’arribada de les sol·licituds.

Les sol·licituds es podran demanar per via telemàtica a través del Canal Empresa i arribaran a un total de 4.000 establiments. Per poder optar a l’ajuda, els beneficiaris han de tenir almenys un establiment operatiu al territori català, a banda de complir requisits com el fet de no trobar-se en concurs de creditors, respectar la normativa vigent en matèria de desenvolupament sostenible o complir amb les seves obligacions tributàries davant l’estat. Queden excloses com a beneficiàries de les subvencions les empreses que es troben participades en més d’un 50% per capital públic i les empreses majoristes.