L’Oficina de Treball selecciona monitors/es per a l’activitat d’estudi assistit

L’Oficina Municipal de Treball informa d’una nova oferta laboral amb un procés de selecció de monitors/es per a l’activitat d’estudi assistit a Constantí. Es tracta d’una oferta exclusiva per a persones empadronades al municipi. Entre els requisits, es demana formació en Educació social (grau o diplomatura), Integració social (CFGS), Mestre de primària, (grau o diplomatura), Psicopedagogia (grau o llicenciatura), Pedagogia (grau o llicenciatura). S’ofereix un contracte laboral temporal, amb una jornada de 5,5 hores setmanals i per les tardes. Per a més informació cal contactar amb: oficinadetreball@constanti.cat.

El projecte d’estudi assistit es ve realitzant a Constantí des de fa uns anys, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn que es desenvolupa al municipi amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament. Es tracta de tallers de suport a la tasca educativa que es realitzen en horari extraescolar. Els alumnes venen derivats de les escoles Bergadà i Centcelles i l’Institut, segons els criteris dels tutors. L’objectiu és ajudar l’alumnat que ho necessiti a adquirir hàbits i tècniques d’organització i d’estudi, consolidar aprenentatges a través de la realització dels deures i materials educatius de suport, fomentar hàbits de treball i tècniques d’estudi, i generar actituds positives vers l’aprenentatge.

Tenint en compte l’actual situació de pandèmia, aquest curs 2020-2021 l’activitat s’està realitzant amb grups bombolla estables per a cadascun dels centres educatius i amb totes les mesures preventives a causa de la COVID-19. Entre les principals actuacions previstes en el Pla Educatiu d’Entorn d’aquest curs 2020-2021, des de l’Ajuntament de Constantí, els centres educatius i els tècnics municipals, s’ha apostat per doblar el nombre d’hores dedicades al projecte d’estudi assistit per millorar les competències dels alumnes del municipi afectats pel confinament i d’aquesta manera promoure la igualtat d’oportunitats.