Ángel Darío Rodríguez (Premi Tulcis al mèrit Esportiu): “La rítmica masculina arribarà a ser esport olímpic”

L’Ajuntament de Constantí entregarà durant a Festa Major d’hivern els Premis i les Distincions Honorífiques corresponents a l’any 2020. Un dels premiats amb un dels Premis Tulcis al mèrit esportiu per la seva trajectòria durant el 2020 és Ángel Darío Rodríguez. El jove constantinenc es proclamava l’any passat campió d’Espanya absolut en categoria sènior masculí de gimnàstica rítmica, aconseguint una de les places d’ascens a la primera categoria estatal.

El jove esportista es proclamava el passat mes de novembre campió d’Espanya absolut en categoria sènior masculí de Gimnàstica Rítmica en el Campionat d’Espanya celebrat a València, després de ser el gimnasta més regular en les tres modalitats de la competició: pilota, cinta i cèrcol. L’esportista del Club Esportiu Kalos Tarragona aconseguia així una de les places d’ascens a la primera categoria estatal. A més de proclamar-se campió d’Espanya i assolir l’ascens a la màxima categoria, durant la Copa d’Espanya celebrada també a València obtenia la medalla de plata estatal per equips formant part de la selecció catalana. 

En una entrevista a Constantí Ràdio, Ángel Darío Rodíguez ha explicat què suposa per a ell haver-se proclamat campió d’Espanya i haver assolit l’ascens a la màxima categoria.

Ángel Darío Rodríguez ha parlat també sobre la situació actual de pandèmia per la Covid-19, que ha obligat a aturar l’activitat esportiva i les competicions. En aquest sentit, ha afirmat que la temporada 2021 es preveu molt incerta en funció de quina sigui l’evolució de la pandèmia.

Durant l’entrevista, Ángel Darío Rodríguez s’ha referit també a la circumstància que la gimnàstica rítmica sigui un esport majoritàriament practicat per dones i ha destacat que Espanya és l’únic país en què els homes poden participar en competicions oficials. De moment, no existeix cap competició oficial a nivell internacional de Gimnàstica Rítmica masculina

Al llarg de la seva trajectòria, que s’iniciava l’any 2015, ha obtingut diversos campionats de Catalunya i d’Espanya en categoria júnior. L’any 2016 es proclamava campió d’Espanya júnior i aquest 2020 ha aconseguit pujar al lloc més alt del podi en la categoria sènior.