Els ingressos per covid-19 al Camp de Tarragona superen el pic de la segona onada

Després de les festes de Nadal i Cap d’Any, el Camp de Tarragona fa dies que es troba en la tercera onada de la pandèmia i ha superat ja el màxim de 350 persones ingressades per COVID-19 que va haver-hi durant el pic de la segona onada. En una entrevista amb l’ACN, el gerent de la regió sanitària, Ramon Descarrega, admet que la previsió és que la pressió assistencial “encara anirà a més” durant algunes setmanes.

La disponibilitat d’equipaments i la provisió de material estan “ben resolts” i la prioritat segueix sent la disponibilitat de personal. Actualment hi ha un 8% de professionals de baixa: el doble del que és habitual. Per tal d’atendre l’augment d’ingressos, s’ha hagut de començar a desprogramar l’activitat quirúrgica no urgent.

El gerent de la regió sanitària, adverteix que estem superant el pic de la segona onada i que no veuen quan començarà a baixar. En aquest context, Descarrega alerta que potser s’han de prendre noves restriccions, però que, primer, s’han de complir les actuals.

El màxim responsable sanitari al Camp de Tarragona avisa del perill de caure en una sensació de “falsa seguretat” per l’arribada de les vacunes. El gerent també demana no confiar-se davant un resultat negatiu de testos d’antígens o proves d’automostra de les escoles.

El Departament de Salut no preveu habilitar espais externs per donar cabuda als nous casos. A Tarragona si fa falta es derivaran pacients a l’hotel Salut, que actualment presenta una baixa ocupació, i a l’hospital Sant Joan de Reus s’habilitaran llits en zones de l’edifici que tenen espai disponible.