Els accidents mortals de treball s’enfilen un 20%, sent Tarragona la demarcació on més augmenten els sinistres laborals

Els accidents de treball mortals han crescut tot i l’aturada d’activitat per la covid, amb un augment del 20% de les persones que han mort a la feina entre gener i novembre del 2020 en comparació amb l’any anterior. En total, 90 persones han perdut la vida a Catalunya en accidents laborals, 12 més que l’any anterior, segons dades del Departament de Treball difoses per CCOO.

L’increment més preocupant és en el sector industrial on els sinistres mortals s’han disparat un 200%, amb 21 accidents on els treballadors han perdut la vida. En l’any anterior, es van produir 7 sinistres mortals en aquest sector. A falta de tenir les dades del desembre, CCOO tem que el 2020 sigui el pitjor en sinistralitat laboral mortal dels últims 9 anys.

Per territoris, el cas més preocupant és el de la demarcació de Tarragona, on els sinistres laborals han augmentat en un 266%, havent-se produït 11 accidents mortals durant la jornada, 8 més que en el mateix període de l’any anterior. Quatre persones de la regió han perdut la vida en feines relacionades amb la construcció; quatre més amb els serveis i tres més a la indústria.

Tots els treballadors que han perdut la vida durant la jornada laboral (71 persones) eren homes. Molts dels accidents laborals mortals es produeixen perquè queden atrapats en màquines o per caigudes. El sindicat demana al Govern que situï la protecció de la vida i de la salut dels treballadors entre les prioritats de les polítiques i tingui en compte que l’increment d’accidents mortals durant la jornada és molt superior a Catalunya que a la resta d’Espanya, ja que l’increment al conjunt de l’Estat ha sigut del 8,9%, en el mateix període de referència.