Els èxits esportius de l’arquera Èlia Canales seran reconeguts amb un dels Premis Tulcis 2020 per part de l’Ajuntament de Constantí

L’Ajuntament de Constantí entregarà per la Festa Major d’hivern els Premis i les Distincions Honorífiques corresponents a l’any 2020. Una de les premiades amb el Premi Tulcis al mèrit esportiu per la seva trajectòria durant el 2020 és l’Èlia Canales. La jove arquera del Club de Tir amb Arc Constantí es proclamava l’any passat campiona d’Espanya en categoria absoluta individual i per equips, revalidant el títol i ampliant el seu exitós palmarès. Amb només 19 anys s’ha convertit en la referència del tir amb arc femení estatal i actualment lidera el rànquing nacional de la Real Federació Espanyola d’aquesta modalitat esportiva, en les categories absoluta i júnior. 

En una entrevista a Constantí Ràdio, Èlia Canales ha explicat que per a ella és un honor rebre aquest premi, ja que representa un reconeixement als mèrits esportius assolits. Tot i no ser nascuda a Constantí, Èlia Canales ha destacat la vinculació que té amb el club de tir amb arc constantinenc, que ha definit com un club “molt familiar”. 

El 2020 era un any en què Èlia Canales es plantejava grans reptes i el seu objectiu era aconseguir la classificació per als Jocs Olímpics de Tòquio. La situació actual de pandèmia va obligar a ajornar els jocs. Èlia Canales ha explicat que ha estat un any en el qual no s’ha pogut competir tant però assegura que en les competicions que ha pogut participar ha donat el millor d’ella mateixa.  

Al llarg de la seva trajectòria acumula un brillant palmarès en què destaquen èxits a nivell internacional com la medalla de plata en els Jocs Olímpics de la Joventut a Buenos Aires, la medalla d’or per equips mixte a la Copa del Món d’Antalya i el bronze per equips al Campionat del Món a Madrid. A nivell nacional s’ha proclamat campiona d’Espanya júnior i absoluta en diverses ocasions. El seu gran objectiu per a l’any 2021 serà aconseguir la classificació per als Jocs Olímpics de Tòquio.