Els centres educatius de Constantí reprenen el curs després de les vacances de Nadal

El curs escolar als centres educatius de Constantí s’ha reprès aquest dilluns,11 de gener, després de les vacances de Nadal. Els alumnes han pogut tornar avui a les aules per començar el segon trimestre d’un 2020-2021 que està resultant totalment atípic per la crisi sanitària a causa de la pandèmia del coronavirus. En aquest sentit, les classes s’han reprès seguint les mesures de seguretat establertes pels departament de Salut i Educació de la Generalitat: neteja de mans, distància de seguretat, ús de mascareta i ventilació.

Des de l’escola Mossèn Ramon Bergadà, el seu director Fernando Martos ha explicat a Constantí Ràdio que el departament d’Educació farà cribratges massius a tots els professionals dels centres educatius a través de PCRs que es faran els mateixos professionals amb kits d’automostra per veure com es troba la comunitat educativa. Aquesta actuació forma part d’una estratègia de control i seguiment de la pandèmia de la Covid-19, i tenen per objectiu seguir treballant per tal que els centres educatius siguin espais segurs, com ho han estat durant el primer trimestre del curs 2020-2021.

Des de l’escola Centcelles, el seu director Samuel Montes assegura que s’ha començat aquest segon trimestre amb l’experiència adquirida d’un primer trimestre en què s’han adoptat les mesures de seguretat per la pandèmia. A més, Samuel Montes ha explicat que es reprèn el curs amb moltes novetats de cara a aquest 2n trimestre i també amb visites al tercer trimestre. En aquest sentit, ha explicat que estan involucrats en un pla de millora transversal del centre que comportarà la millora de la comunicació amb les famílies ambuna plataforma digital nova. També ha explicat que es dinamitzarà el temps no lectiu, tant amb el servei de menjador com també amb altres activitats extraescolars.

A l’Institut de Constantí les classes també s’han reprès seguint amb les mesures de seguretat establertes pel Salut: neteja de mans, mascaretes, distància i ventilació. Malgrat que la calefacció al centre resta operativa, des de l’Institut es recomana als alumnes anar ben tapats, atès que cada hora cal ventilar aules. Es recorda que les activitats extraescolars es mantenen si són grups estables com és el cas dels estudis assistits que es porten a terme els dilluns i dimecres al centre.

Tal i com ja es va fer durant les úlimes setmanes del 1r trimestre, en el cas de Batxillerat, se segueix en l’aprenentatge híbrid combinant l’assistència al centre i les classes telemàtiques. Ho ha explicat a Constantí Ràdio la directora de l’Institut de Constantí, Mercè Grané.