El Homrani demana a sindicats i “especialment a l’AEQT” arribar a acords en seguretat laboral a la petroquímica

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha demanat a sindicats i “especialment” a l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) que tornin a seure a la taula de negociació per signar acords relacionats amb la comissió de seguretat en el treball en l’entorn de la petroquímica de Tarragona. Segons el conseller hi ha un “esborrany d’un document que està molt a prop de poder-se signar” entre totes les parts, que permetria fer una “passa” endavant en la prevenció de riscos laborals en aquesta indústria. Des de Reus, on aquest divendres s’ha reunit amb els responsables del Servei d’Atenció Integral (SAI) LGBTI, El Homrani ha assegurat que la “bona feina” feta no és pot quedar en un “calaix”.

“Hem fet mediació i el que volem és que aquesta feina s’acabi mostrant perquè és una manera de donar confiança als veïns i als treballadors del polígon”, ha afirmat el conseller. Les declaracions arriben hores després que sindicats i veïns denunciessin que des del mes de setembre no hi ha hagut reunions. A més, segons els representants dels treballadors, en aquella trobada els representants de l’AEQT “van dir que no s’havien mirat res”, amb la qual cosa les converses i els avenços van quedar paralitzats. De fet, a dia d’avui no hi ha data per a la pròxima reunió.

Pel conseller, l’esborrany que hi ha damunt la taula “planteja elements que són innovadors”, com ara “la mirada mancomunada de tot el polígon entorn de la prevenció de riscos laborals més enllà de la responsabilitat de cada empresa”. Un document que s’ha elaborat a partir de les converses entre administració, companyies i sindicats.

Així mateix, El Homrani ha subratllat que el Departament ha col·laborat de forma coordinada amb el cos dels Mossos d’Esquadra i la jutgessa que porta la instrucció de l’accident d’IOQXE. “Un cop tinguin l’expedient tancat, l’autoritat laboral -que en aquest cas representem- actuarà i de forma contundent si es considera que hi ha responsabilitats”, ha reiterat el conseller.