Protecció Civil demana precaució davant la previsió de nevades generalitzades dissabte

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en PREALERTA el pla NEUCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d’un episodi de nevades que ha començat aquest dijous a les Terres de l’Ebre i que es preveuen generalitzades dissabte. L’SMC informa que avui divendres la cota de neu baixarà a zero i es preveu que pugui nevar al terç sud de Catalunya, sobretot a partir de la tarda i fins la matinada. De cara a dissabte, la previsió és que les nevades es generalitzin a tot Catalunya excepte el terç nord oest (Pirineu de Lleida) i que pugui nevar a qualsevol cota fins a mig matí. Amb el pas de les hores la cota anirà pujant, tot i que amb una gran variabilitat. A més, al terç sud del país, per sobre del 800 metres es podran superar els 30 cm de neu.

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania, de cara a la mobilitat per aquestes zones, que estigui atenta a les previsions meteorològiques i que consulti les incidències de trànsit abans de sortir de casa. Es recomana tenir el vehicle preparat per la neu, amb cadenes, manta, una llanterna i el telèfon mòbil carregat amb bateria per si teniu alguna emergència. Es recomana evitar la mobilitat a les zones afectades per la neu si no és imprescindible.

D’altra banda, Protecció Civil també ha posat el Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) en fase de Prealerta per la previsió de l’SMC de ventades dissabte. Segons la previsió, el vent podrà superar els 72 km/h per a les comarques del litoral, prelitoral i part interior del país, sobretot a cotes altes. Dissabte també es preveu un episodi de mala mar a tota la costa catalana. De cara a l’avís per vent, cal extremar les precaucions a les zones on bufi fort sobretot pel que fa a la conducció i a les activitats a l’exterior.