L’IRTA de Mas Bové inaugura noves instal·lacions per promoure la investigació

L’Institut de Recerca Tecnològica i Alimentació (IRTA) va inaugurar ahir tres espais nous a les seves instal·lacions de Mas Bové, a Constantí. Es tracta d’una sala d’exposicions per a visites escolars, d’instituts i de professionals i una cuina experimental i una sala de tasts, amb l’objectiu d’apropar el centre al sector de la restauració divulgant els seus estudis sobre les diferents varietats d’oli i la fruita seca a la cuina. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez, representants de l’Ajuntament de Reus i de l’IRTA.Les noves instal·lacions s’emmarquen dintre del programa Projecte d’Especialització per a la Competitivitat Teritorial (PECT) Nutrisalt impulsat per l’Ajuntament de Reus i amb la col·laboració de la URV, la Fundació URV i l’IRTA.

L’IRTA es planteja com a objectiu portar la presència de xefs professionals al centre per tal de treballar i explicar els resultats que descobreixin amb aquest projecte en relació a les diferents varietats d’oli d’oliva. D’altra banda, l’IRTA té assignades 2 beques predoctorals d’investigació sobre l’oli d’oliva.  Un dels investigadors se centrarà en els compostos volàtils que formen l’aroma i l’altre investigador analitzarà com aquests aromes passen a l’aliment cuinat, segons va explicar Agustí Romero, investigador de l’IRTA. Aquest dos investigadors químics començaran a treballar a principis de l’any vinent.