Constantí s’adhereix a la campanya per promoure les joguines en català

Constantí dona suport, un any més, a la campanya impulsada pel Consorci per a la Normalització Lingüística “I tu, jugues en català?”, amb l’objectiu de fomentar l’ús del català a través del joc i donar a conèixer l’oferta de jocs en català i les botigues que els venen. En concret, a Constantí s’hi ha adherit la Llibreria Papereria Catalònia.

A l’àmbit territorial del CNL de Tarragona hi ha 26 establiments de joguines que participen en aquesta campanya distribuïts entre Constantí, Tarragona, Vila-seca, Salou, Valls, Montblanc, l’Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt, Calafell, l’Arboç i el Vendrell. Cada any totes aquestes botigues actualitzen la llista de joguines que tenen en català. La seva oferta es pot consultar al Catàleg de jocs en català, una eina singular, actualitzada i manejable, on es poden consultar les més de 1.000 joguines disponibles en català al mercat a partir del fabricant, l’edat, el tipus de joc, etc.

Per al públic més aficionat als jocs virtuals trobaran una base de dades de videojocs en català de la Direcció General de Política Lingüística, VDJOC, que està organitzada per categories. Per altra banda, per passar un Nadal en català, el CPNL ha posat a disposició un any més una pàgina amb recursos nadalencs: felicitacions, dites, gastronomia… La novetat d’enguany és una llista de cançons en català a Spotify. I naturalment, els nens que vulguin escriure la carta als reis hi trobaran un model.

Si bé aquestes setmanes prèvies a les diades de Nadal i Reis són les més fortes pel que fa a la venda de jocs i joguines, l’objectiu és estendre la campanya al llarg de tot l’any, promocionant la pràctica i el coneixement del joc en català.