L’Ajuntament de Constantí aclareix la informació publicada sobre la investigació de l’Oficina Antifrau

L’Ajuntament de Constantí ha volgut aclarir a través de les xarxes socials la informació publicada aquest dimarts al vespre sobre la investigació oberta per l’Oficina Antifrau de Catalunya al consistori i a d’altres ajuntaments de la demarcació. L’alcalde Óscar Sánchez ha explicat que es basa en un conveni signat l’any 2012 per l’anterior equip de govern. Un conveni en el qual formaven part la Universitat Politècnica de Catalunya, la plataforma Celnet i altres ajuntaments sobre un estudi de la qualitat de l’aire als municipis pròxims al complex petroquímic. L’alcalde també ha volgut deixar constància que “des d’un primer moment ens hem posat a disposició de l’Oficina Antifrau, facilitant tota la informació disponible, de la qual cosa ja se’n va donar compte al ple ordinari celebrat el passat mes de juliol».

Óscar Sánchez ha explicat a Constantí Ràdio que quan l’actual equip de govern va entrar a l’Ajuntament l’any 2015, no van repetir el conveni. També ha deixat clar que en cap moment es pot parlar de mala fe per part del consistori l’any 2012  quan es va signar el conveni.

Pel que fa al conveni, es tracta d’un estudi realitzat pel Laboratori del Centre de Medi Ambient de la Universitat Politècnica de Catalunya amb conveni amb els ajuntaments de Constantí, El Morell, Perafort-Puigdelfí i Vilallonga del Camp, d’un any i mig de durada, en el qual s’estudiava la qualitat de l’aire a partir de controls socials, químics i de modelització numèrica de les emissions atmosfèriques contaminants a la Vall de Francolí en els municipis propers al complex petroquímic. El juny del 2014 Cel Net va presentar al Morell en acte públic els resultats de l’estudi.