Alumnes de l’Institut de Constantí participen a un concurs de matemàtiques en equip

Alumnes de 3r i 4t d’ESO de l’Institut de Constantí participaven la setmana passada en el primer torn del concurs Problemes a l’esprint, que convoquen conjuntament la FEEMCAT (Federació d’Entitats per l’Ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya), el CESIRE/CREAMAT del Departament d’Ensenyament i la SCM (Societat Catalana de Matemàtiques). Es tracta d’una activitat on es resolen problemes matemàtics en equip. Està previst que al mes de febrer hi hagi el torn per a l’alumnat de 1r i 2n d’ESO.

L’activitat de resolució de problemes en línia per a equips de centre, que després va passar a anomenar-se Problemes a l’esprint, va néixer l’any 2000, Any mundial de les matemàtiques, com una activitat complementària al Cangur de la Societat Catalana de Matemàtiques, per a alumnes de segon cicle d’ESO i Batxillerat. La denominació de “a l’esprint” prové del fet que el centre guanyador és el primer que envia totes les solucions correctes a les qüestions de matemàtiques que es plantegen.