Obren els centres comercials i el confinament municipal passarà a ser comarcal a partir de divendres

Avui dilluns han entrat en vigor les noves mesures aprovades pel Procicat. Des d’avui els centres comercials poden obrir amb un aforament màxim del 30%. A més, el confinament municipal de cap de setmana passarà a ser comarcal a partir de divendres. Són les novetats de les modificacions de les restriccions que s’han aprovat en una reunió que s’ha celebrat aquest dissabte. A més de limitar l’aforament al 30%, el Procicat també inclou que aquests recintes comercials hauran de garantir una bona ventilació dels espais tancats, mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació.

A més, aquestes instal·lacions hauran d’establir sistemes de control d’aforament i fluxos, tant als establiments i locals com també als accessos, inclosos els aparcaments. També es restringeix l’accés i l’ús de les zones recreatives, com ara zones infantils o àrees de descans.

Tot i que l’ampliació del confinament municipal a comarcal, la resolució que ha aprovat el Procicat aquest dissabte segueix recomanant que els desplaçaments fora del domicili es limitin en la mesura del possible, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva establertes per les autoritats. D’altra banda, es manté el confinament perimetral de Catalunya, a excepció dels desplaçaments adequadament justificats.