Satisfacció per les “bones” vendes dels productes de la DOP Siurana a la fira de l’oli nou a Tarragona

La 20a edició de la fira de l’oli nou DOP Siurana ha tancat aquest dissabte al vespre un certamen marcat per les restriccions de la pandèmia. Sense tastos o degustacions del primer raig ni actuacions musicals, els productors han celebrat la fidelitat dels compradors i les “bones” vendes d’aquest any. La fira, una de les poques que s’ha organitzat presencialment, ha aplegat catorze cooperatives, procedents de cinc comarques diferents de la demarcació de Tarragona, entre les quals la Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Constantí.

Sense aglomeracions, els clients s’han emportat cap a casa garrafes d’oli del primer raig. Arran de les restriccions, les parades s’ha ubicat de forma diferent a la plaça Corsini. De fet, s’han col·locat per permetre que la circulació fos perimetral pels costats i s’ha delimitat els accessos de manera individualitzada a cada estand. En paral·lel, un any més, el certamen s’ha sumat a una acció solidària. Es tracta de la campanya #JoEmCorono, que recapta fons per a la investigació del coronavirus. Des de l’entitat han donat productes perquè s’afegeixin a les cistelles que se subhastaran per recollir diners. Enguany, el padrí de la nova collita és el doctor Bonaventura Clotet, cap del servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

El president de la DOP Siurana, Antoni Galceran, ha recordat que s’estima una producció de 3,5 milions de quilos d’oli d’oliva aquesta campanya, el que, diu, suposa un 60% en una campanya mitjana. És a dir, un descens al voltant d’un 40% respecte a la collita excepcional de l’any passat, amb més de 6 milions de quilos. Galceran ha atribuït la reducció a l’alternança pròpia del cultiu de l’oliva -amb un any bo seguit d’un de més fluix.