Constantí celebra el Dia Internacional del Voluntariat amb la participació de diverses associacions del municipi

Aquest dissabte 5 de desembre es commemora el Dia Internacional del Voluntariat. Des de l’Ajuntament de Constantí s’ha volgut, un any més, oferir un reconeixement a totes les persones i entitats que de forma lliure i solidària col·laboren i tiren endavant aquests projectes des d’una vessant solidària i altruista. Després de la bona acollida que va tenir aquest acte l’any passat, des del consistori s’ha posat en valor la tasca d’aquestes associacions durant aquest any i en el context de la pandèmia, i és que en molts casos la tasca dels voluntaris i voluntàries s’ha fet més necessària que mai.

Atesa l’actual situació sanitària, la lectura del manifest del Dia Internacional del Voluntariat es podrà veure en format vídeo a les xarxes socials de l’Ajuntament aquest dissabte 5 de desembre. La lectura del manifest s’ha enregistrat prèviament aquest divendres a la Sala de Plens de l’Ajuntament, amb la presència d’un/a representant d’aquestes associacions i en dos torns.

A l’acte hi han participat representants de les diverses associacions del municIpi que treballen i tiren endavant projectes en benefici de les persones i la societat: Càritas, Fundació Topromi, Mujeres Resset, Amants dels Animals, les Ampas de les escoles del municipi, Voluntariat per la Llengua, projecte Lecxit, Associació Contra el Càncer i el grup de voluntaris Covid-19.

Des de Càritas de Constantí, la seva coordinadora Dolors Mateu ha destacat una persona que és voluntària ho és les 24 hores del dia.

Des de l’associació Mujeres Resset de Constantí, la seva representant Antònia Rodríguez, assegura que en època de pandèmia no hi ha colors i cal fer pinya plegats.