Una representació de l’Ajuntament de Constantí, a l’acte de commemoració dels 20 anys de Tàrraco Patrimoni Mundial

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa ha presidit avui al Palau de la Generalitat l’acte de commemoració del 20è aniversari de la inscripció a la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO de les esglésies romàniques de la Vall de Boí i del conjunt arqueològic de Tàrraco, del qual en forma part el conjunt monumental de Centcelles de Constantí. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez; i de la regidora de Cultura del consistori constantinenc, Dolors Fortuny.

14 elements patrimonials formen el conjunt arqueològic de Tàrraco i 9 són les esglésies romàniques de la Vall de Boí. Les dues candidatures van ser presentades davant la Unesco i aprovades a la 34a sessió del Comitè del Patrimoni Mundial, celebrada a Cairns, Austràlia, del 27 de novembre al 2 de desembre del 2000, i es van inscriure a la Llista de Patrimoni Mundial de la Unesco amb data 2 de desembre de 2000.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Constantí, Dolors Fortuny, ha destacat a Constantí Ràdio que tots els constantinencs i contantinenques “s’han de sentir orgullosos de Centcelles i de la seva importància en la història de l’antiguitat entre els pobles de la Mediterrània”.

Dolors Fortuny, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Constantí.

Aquest reconeixement fa accessible aquest patrimoni a la ciutadania, i genera riquesa -econòmica, social i educativa- al territori. També dona a conèixer la història de Catalunya al món i esdevé un element de garantia per a la conservació, protecció i difusió del patrimoni per que segueixi essent testimoni d’identitat i arribi a les generacions futures.