L’atur cau a Constantí per primer cop des de l’inici de la pandèmia, però continua per sobre dels 700 desocupats

El Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social ha publicat aquest dimecres les dades de l’atur del mes de novembre, amb cinc persones menys desocupades a Constantí, situant la xifra total de persones sense feina al municipi en 706. Unes xifres de l’atur que, des de l’inici de la pandèmia, s’han vist agreujades i que per primer cop des del mes de març ha disminuït. Abans de l’inici de la pandèmia, Constantí tancava el mes de febrer amb 585 persones aturades. Des del març, les xifres han incrementat fins a superar el llindar de les 700.

La taxa d’atur registral del mes de novembre és de 21,89%, molt per sobre de la mitjana del Tarragonès que se situa en un 15,76 %. Si ho comparem amb les dades registrades al novembre d’ara fa un any, l’atur ha augmentat a Constantí en 119 persones.

L’atur augmenta a la demarcació de Tarragona
L’atur registrat al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre ha pujat en 294 persones al novembre, un augment del 0,5% respecte el mes anterior. Respecte fa un any, hi ha 11.729 aturats més -un increment del 24,69%. De les 59.232 persones aturades actualment, 26.115 són homes i 33.117 dones. En relació a l’edat, del global de desocupats, 5.577 són menors de 25 anys. La contractació segueix ensorrant-se. Al novembre s’han signat 23.107 contractes. Són 10,97% menys en comparació a l’octubre (2.846 menys). La pandèmia de la covid-19 continua destruint llocs de treball. Al novembre hi havia 303.974 afiliats a la Seguretat Social a la demarcació, 757 persones menys afiliades que a l’octubre i 5.142 menys que fa un any -amb un descens de l’1,66%.

Les dades fetes públiques pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social constaten que la pandèmia segueix impactant damunt l’economia de la demarcació. Al novembre es registren 59.232 aturats al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Per sectors, 2.695 són de l’agricultura, 4.948 de la indústria, 5.038 de la construcció i 42.702 del sector serveis, el més colpejat per la crisi.

Respecte el mes d’octubre, el sector que concentra més desocupats és novament el dels serveis, amb 425, seguit de la construcció, amb una trentena de persones que han perdut la feina. Per contra, hi ha 16 aturats menys a l’agricultura i 8 menys a la indústria, el sector que millor resisteix la crisi al territori.