El músic constantinenc, Domi Garcia, prepara una nadala col·laborativa i solidària per La Marató

El compositor i cantant de Constantí, Domi Garcia, compondrà i gravarà una nadala amb els records dels millors Nadals de tothom que hi vulgui participar. Aquesta nadala s’estrenarà el proper divendres 18 de desembre a les xarxes de l’autor. Serà una nadala solidària per La Marató de TV3, ja que “el dia del sol” farà una donació d’1 euro per cada col·laboració, en forma de record nadalenc, que la gent aportarà per a la cançó.

La forma de participar és omplint un formulari que es pot trobar a la pàgina web de l’artista www.eldiadelsol.com o en l’enllaç directe: https://bit.ly/nadalaeldiadelsol. Els col·laboradors i les col·laboradores tenen temps per participar fins el proper dijous 3 de desembre.  Per cada registre al formulari, el cantant de Constantí aportarà un euro a la recaptació d’enguany per a sensibilitzar-nos i  participar en la divulgació de la covid-19.

Domi Garcia, compositor i cantant de Constantí.

“el dia del sol”
Recordem que Domi Garcia va llançar el seu primer treball musical en solitari: “el dia del sol”. Un projecte de contingut continu que s’ha anat cuinant durant els dies de confinament i que ell ha aprofitat per anar creant cançons després de molt de temps sense fer-ho. el dia del sol sorgeix de la necessitat d’alliberar-se de motxilles emocionals del compositor i cantant. Del significat del seu propi nom, Domingo, neix el dia del sol, el nom artístic i del projecte que va arrencar el 21 de juny, Dia Internacional del Sol, a les dotze del migdia.

L’aturada vital del confinament li ha fet trobar el moment i l’espai per recuperar les sensacions de tornar a compondre després de més de 15 anys. Era una cosa que sempre havia tingut al calaix de les coses pendents, però aquests mesos d’introspecció i de buscar-se a si mateix l’han portat a donar-li forma en aquest projecte musical.

El projecte arrenca amb una cançó alegre i positiva, “el dia del sol”, on s’explica la sensació d’alliberament i alegria quan et desfàs de les motxilles emocionals que moltes vegades no et deixen ser feliç. Aquesta cançó va ser estrenada el diumenge 21 de juny, i que es diu justament El Dia del Sol. La intenció és que la gent pugui seguir tot el procés de creació del disc, que s’allargarà durant un any, fins el 21 de juny del 2021.

Els seguidors, en Domi els denomina Planetes, i poden adquirir aquest compromís a través d’un patrocini que s’ofereix en diverses modalitats. Així per exemple, el subscriptor Neptú (el planeta més allunyat del Sol), tindrà dret a escoltar les noves cançons que es vagin publicant i dues entrades per a un concert presencial, a canvi de pagar 2,5 euros mensuals. A l’altre extrem hi hauria els subscriptors Venus (el planeta més pròxim al Sol), una modalitat pensada per a empreses que permet gaudir de tots els continguts i, a més, oferir tots els serveis als subscriptors i gaudir d’un concert a l’empresa. Tot, per un preu de 29,5 euros mensuals. Entremig, hi hauria les modalitats Júpiter i Saturn.

El promotor de la iniciativa vol remarcar, però, que el que busca no és només un suport econòmic, sinó fonamentalment un suport emocional, un acompanyament amb un degoteig continuat de continguts:  podran rebre les recomanacions musicals per al dia com opinar sobre quin tema els agradaria que versionés. En definitiva, fer un camí junts: músic i el públic-subscriptors (Planetes), on la comunicació serà bidireccional, i els seguidors podran anar escoltant les noves cançons, però també opinar, oferir idees o valorar.

L’objectiu final és acabar gravant un disc amb totes les cançons que sorgeixin de l’experiència. Abans de la seva publicació, però, el músic voldria fer-ne una presentació en directe «amb una banda que acabi d’arrodonir el treball». La cançó que encapçala el projecte, El Dia del Sol, és una rumba que el seu autor defineix com «alegre i positiva» i «que parla de quan arribes a aquell punt que t’has desprès de tot allò que no et deixava ser feliç». Juntament amb aquesta ja en té un sis cançons més compostes, una amb una producció més electrònica, dedicada al seu fill, i una «més folk» que ha gravat amb la formació Ellas Music Band. A hores d’ara la iniciativa tira endavant amb la complicitat d’un grup de 59 subscriptors que ja s’hi han volgut sumar.