Repsol invertirà 18.300 milions fins al 2025 per reduir un 12% les emissions

Repsol invertirà 18.300 milions d’euros entre 2021 i 2025 per impulsar la transició energètica i reduir un 12% les emissions durant els pròxims cinc anys. La companyia, que aquest dijous ha presentat el seu pla estratègic pel període 2021-2025 a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), assegura que la inversió es destinarà a «descarbonitzar la cartera d’actius» i apostar per «un nou model operatiu». De cara a 2030, el grup energètic vol reduir un 25% les seves emissions, mentre que el 2050 té intenció de reduir-les a zero. Dins el nou pla estratègic, Repsol ha anunciat que destinarà 5.500 MEUR –el 30% del total- a iniciatives baixes en carboni fins al 2025.

Pel conseller delegat de la companyia, Josu Jon Imaz, el nou pla suposa fer «un pas significatiu cap a l’objectiu de ser una companyia de zero emissions netes, seguint una ruta rendible i realista». «Serem més eficients, incrementarem els nostres objectius de generació renovable i impulsarem la producció de productes amb una empremta de carboni baixa, neutre o negativa», ha afegit el directiu.

Per altra banda, Repsol assegura que mantindrà la remuneració als accionistes «entre les millors del sector i de l’Íbex-35». Segons figura al pla, el dividend en efectiu passarà a ser de 0,6 euros per acció als 0,75 euros per títol.