Entitats i Ajuntament de Constantí expressen el seu rebuig a la violència envers les dones

Constantí celebra avui, 25 de novembre, els actes del Dia Internacional contra la violència envers les dones. Atesa l‘actual situació sanitària a causa de la pandèmia, la programació d’aquest any ha constat de diferents actes telemàtics. L’acte central s’ha realitzat aquest migdia amb la lectura del manifest, que com és habitual ha anat a càrrec de representants de les dues associacions integrades exclusivament per dones al municipi, el Grup Cultural Mestresses de Casa i l’Associació de Dones per la Unitat de Constantí.

La lectura del manifest s’ha fet aquest any a la sala de plens i s’ha pogut seguir través del facebook de l’Ajuntament de Constantí. Durant la lectura del manifest s’ha fet una crida “a enfortir l’estratègia i el compromís comú per erradicar totes les formes de violència masclista, tant en l’àmbit de la parella com també en l’àmbit familiar, però també en l’àmbit laboral, social i comunitari” i que han estat menys visibilitzades.

També s’ha fet referència al fet que “els mesos des de l’inici de la pandèmia i el confinament han estat especialment durs per a les dones que han viscut situacions de violència masclista”.

Maria Lluïsa Torrents, representant del Grup Cultural Mestresses de Casa.
Mari Cascon, representant de l’Associació de Dones per la Unitat de Constantí.

Finalment, han demanat un “compromís unitari de la societat i les administracions per a garantir la vida digna de les dones i les nenes”. A banda de la lectura del manifest d’aquest dia internacional contra la violència envers les dones, durant aquesta tarda es podrà veure a través del facebook de l’Ajuntament un vídeo en el qual diverses entitats, associacions i representants de l’Ajuntament de Constantí han volgut expressar el seu compromís comú per erradicar totes les formes de violència masclista.