Se suspèn la Festa de l’Oli Nou de Constantí a causa de la Covid-19

La Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Constantí ha comunicat la suspensió de la tradicional Festa de l’Oli Nou, a conseqüència de la pandèmia per la Covid-19. La cita, que tradicionalment se celebra a finals del mes de novembre, arribava enguany a la seva vintena edició i aplega cada any a centenars de persones al pati de la cooperativa per gaudir d’un bon esmorzar i tastar l’oli de la nova collita.

El president de la Cooperativa Agrícola Sant Isidre Josep Maria Salvat ha explicat a Constantí Ràdio que tot i que la festa no se celebrarà, la cooperativa estarà oberta de dilluns a divendres de 9 a 13 i de 17 a 19 h per adquirir l’oli de la nova collita, envasat sota la marca pròpia “Vil·la de Centcelles” i inclòs en la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Siurana.  Salvat explica que durant aquest mes de novembre i fins a mitjans de desembre es vendrà l’oli a preu de fira: 2 litres a 11,50 € i 5 litres a 25 €.


Pel que fa a la collita de l’oliva d’enguany, Josep Maria Salvat assegura que “està sent fluixa”. Salvat creu que la collita serà inferior a la de l’any passat, d’uns 300.000 quilos. Això sí, Josep Maria Salvat assegura que la campanya 2020-2021 de l’oli d’oliva verge extra de Constantí, envasat sota la marca “Vil·la de Centelles” reunirà la mateixa qualitat.

Després de 19 edicions la Festa de l’Oli Nou de Constantí és un acte ja consolidat, marcat com un dels esdeveniments del calendari cultural i gastronòmic del municipi.