Arriba la 12a edició del gran recapte d’aliments

Al llarg d’aquesta setmana, del 16 al 21 de novembre, s’està fent la 12a edició del Gran Recapte d’Aliments, un dels moviments ciutadans d’acció solidària més importants que hi ha actualment a Catalunya. En un escenari d’incertesa, derivat de la pandèmia COVID 19, els Bancs dels Aliments es veuen obligats a haver de reinventar la campanya massiva de recollida d’aliments i convertir-la en una campanya virtual de donacions. Aquest any, les circumstàncies de la pandèmia fan que aquesta cita prengui encara una dimensió més important.

Els aliments són més necessaris que mai, i ens trobem amb un escenari d’emergència social amb una demanda creixent d’aliments per part de les entitats socials. El responsable de Comunicació i Xarxes Socials del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona, Òscar Ologaray, ha explicat a Constantí Ràdio les diferents vies que hi ha per participar en el Gran Recapte.

Des de la irrupció del COVID-19 els Bancs dels Aliments han donat resposta a una creixent demanda d’aliments per part de les entitats socials, un increment de persones ateses que supera el 40% respecte al mateix període de l’any passat. Ho explica el responsable de comunicación del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona

Al Banc dels Aliments hem distribuït al llarg del 2020 més de 15 milions de quilos d’aliments que han arribat a 262 mil persones a través de 636 entitats receptores; també es van distribuir 275 mil àpats cuinats durant el confinament.